Annie Fens Praktijk voor natuurlijke geneeswijzen

Blote-voetenpad

Het Blote-voetenpad lopen met uitleg over onze voeten en tenen (tenen-lezen) wordt door Annie Fens georganiseerd in de Zegge-polder van Terheijden. Dit is een mooi en open natuurgebied. Als het weer het toe laat wordt in de periode van maart/april tot ongeveer september/oktober regelmatig het Blote-voetenpad lopen georganiseerd op een zaterdag- of zondag ochtend of op een mooie zomeravond. Op zaterdag- of zondag ochtend vertrekken we om 10:00 uur en het duurt tot ongeveer 12:30 uur. Op een mooie zomeravond vertrekken we om 19:00 uur en duurt het tot ongeveer 21:30 uur. Houdt voor de data deze website in de gaten. Mocht u interesse hebben, dan kunt u dat aangeven via e-mail Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of telefonisch 06-53776005, dan wordt u op de hoogte gehouden van de data. Omdat het afhankelijk is van het weer, zal de data steeds kort van te voren bekend worden gemaakt. Aanmelden is noodzakelijk i.v.m. de weers- verwachtingen.

Wilt u op de hoogte gehouden worden van de data of u zich alvast aan- melden.
Stuurt u dan a.u.b. een e-mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of u kunt bellen naar 06-53776005.

De eerstvolgende Blote-voetenpad lopen met Tenen-lezen is op een zaterdag- of zondagochtend in juni 2020 van 10:00 tot ongeveer 12:30 uur (of op een zomeravond in 2020 van 19:00 uur tot ongeveer 21:30 uur).

 

Tijdens het lopen op blote voeten in de binnenpolder van Terheijden.

We lopen met onze blote voeten over los zand, gras, en wat vastere grond of als het geregend heeft in de modder. Ervaar de verschillen en voel de tintelingen onder en in je voeten en eventueel in heel je lichaam. We zullen ook een stuk in stilte lopen met aandacht voor wat we "voelen" en ervaren, dus vooral met onze aandacht gericht op het maken van contact van onze voeten met de aarde. Onderweg rusten we even en zal er door Annie uitleg gegeven worden over onze voeten en de stand van de tenen. Hier valt veel aan af te "lezen" over hoe u in het leven staat en hoe u met allerlei zaken en emoties omgaat. Het menselijke lichaam is een uitdrukkingsvorm van de menselijke geest. De psyche en de emoties zijn van invloed op de fysieke vorm. De vorm van uw voeten en tenen worden bepaald door mentale invloeden en emotionele indrukken. Uw voeten en tenen hebben niet voor niets een bepaalde vorm en of eventuele aandoeningen. "Luister en kijk" naar wat het u te zeggen heeft. Uw lichaam "liegt" nooit, het is zoals uw lichaam het laat zien. Iedere teen staat ergens voor, aan de hand van de energie van de teen kunt u zien hoe u met bepaalde energieën om gaat. Misschien heeft u bepaalde klachten gehad in een bepaalde situatie of heeft u die nog steeds, u zult zien dat wanneer de situatie veranderd of als u er eventueel anders mee om kunt gaan, ook klachten vanzelf verdwijnen of dat de voeten- en tenen stand verandert. Kijk altijd naar wat de vorming van de voeten en tenen u te zeggen heeft, vertaal het altijd naar uw eigen situatie en uw manier van leven. Er worden natuurlijk geen diagnoses gesteld, raadpleeg bij klachten en aandoeningen ook altijd uw arts.

De afstand van de wandeling is ongeveer 6 kilometer totaal, de afstand van het lopen op blote voeten is ongeveer 4,5 kilometer.

Neemt u a.u.b. ook kennis van de algemene voorwaarden voor het lopen van het Blote-Voetenpad. Klik hier voor de algemene voorwaarden.

De bijdrage voor het Blote-voetenpad lopen is € 10,00 per persoon.
A.u.b. gepast betalen.

Aanmelden is noodzakelijk (dan rekenen we op uw komst en kunnen u dan ook bereiken om aan te geven als het niet door gaat bij slecht weer) en dat kan via e-mail Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of telefonisch 06-53776005.

Het inschrijfformulier kunt u hier downloaden. Of het wordt u toegezonden als u zich heeft aangemeld.

Trek goede wandelschoenen aan, want we lopen eerst over een verharde weg naar het pad en neem eventueel een flesje water mee voor onderweg. Graag een handdoekje meenemen waarmee u uw voeten eventueel een beetje schoon kunt maken voordat u uw schoenen weer aantrekt. 

Verzamelen en inschrijven vanaf 9:30 uur of 18:30 uur. Komt u a.u.b. op tijd zodat we stipt om 10:00 uur of 19:00 uur kunnen vertrekken vanaf de Praktijk in Terheijden, Kalkvliet 14, 076-8871933, 06-53776005.

Mocht u dit graag willen doen met een groepje vrienden of als familie-uitje of met collega’s, dan kan dat ook, vanaf 8 personen, op een aparte avond of dag georganiseerd worden.

"je voeten begroeten, jouw zielewezen ontmoeten"

"jouw reflex ervaren in elk natuur-element, jouw puurheid beleven zoals je werkelijk bent"

"twee voeten om stevig te staan op de aarde, ze worden te weinig geschat op hun waarde"

"onze voeten, ze dragen ons het hele leven, dus laten we ze het beste geven"

 

Zegge-Polder : Oorspronkelijk vanuit de middeleeuwen was het een vrijwel onbegaanbaar moerasgebied onder invloed van de rivier de Mark bij Terheijden. De Binnenpolder is nu ingepolderd en een leuk wandel- en fietsgebied van ongeveer 150 hectare dat je helemaal kunt rondwandelen vanaf de Schimmer over het Zeggepad (het nieuwe Laarzenpad dat in 2009 is aangelegd) naar het viaduct van de Scheerbiesstraat en dan over de Ruitervaartseweg richting Terheijden en dan weer terug naar de Schimmer. Er liggen grote vaarten rondom de eendenkooi, die precies in het midden van het natuurgebied ligt, en het gebied heeft een grote diversiteit aan waterplanten. Door afgraving van de bovenlaag, herstel van petgaten en aanpassing van het waterbeheer tegen verdroging in 2006 en 2007 is er door Staatsbosbeheer en het Waterschap Brabantse Delta een belangrijke stap gezet om de rijke en werkelijk unieke waternatuur van vroeger te herstellen. Zwanebloem en grote egelskop zijn bijvoorbeeld bijzondere planten die zich in de slootskanten thuisvoelen in deze natte parel van Brabant.